Logo DuikReizen
Pura Vida Beach en Dive resort Afbeelding Pura Vida Beach en Dive resort
Pura Vida Beach en Dive resort ***
Bestemming: Negros Duiken - Duikvakantie Negros
Pura Vida Beach en Dive resort ***8 Dagen

Het Pura Vida Resort in Dauin ligt ongeveer 15 km ten zuiden van Dumaguete op Negros. De bungalows zijn verdeeld in twee types, de standaard en de luxe bungalows. de standaard kamers zijn geheel van hout en beschikken niet over airconditioning. Desondanks is het er aangenaam vertoeven vanwege een verkoelend briesje vanaf zee. De luxere bungalows staan vlak naast het zwembad en beschikken wel over airconditioning en daarnaast over een ventilator en TV.
Verschillende bestemmingen op de Filipijnen zijn eenvoudig met elkaar te combineren. Alle Sea Explorers bestemmingen op de Visayas (Negros, Bohol, Cabilao, Moalboal & Malapascua) kunnen met elkaar gecombineerd worden. In de meeste gevallen betaal je alleen de extra transfers tussen de eilanden. Ook kun je het duikpakket verdelen tussen de verschillende eilanden. Hierdoor kun je bij de ene bestemming meer duiken en op een ander eiland lekker uitrusten. De transfers worden soms al duikend uitgevoerd waardoor je zelfs geen duikdagen verliest!Duiken

Het huisrif van Pura Vida, net naast de deur, heeft prachtige koraalriffen met veel zeldzame vissen. Het is uitstekend geschikt voor training, nachtduiken en macrofotografie. In tien minuten bereik je per boot andere mooie duikgebieden, waar je onder meer zeepaardjes en ghostpipevisjes tegenkomt. In het beroemde Clown Fish City vlakbij Apo Island vind je honderden anemoonvisjes. Hier kun je ook grotere vissen tegenkomen zoals haaien en dolfijnen, en met een beetje geluk zelfs een walvis!

Een dag naar Apo Island mag zeker niet ontbreken. Misschien zijn hier wel de beste duiken van de regio te maken. De hoeveelheid gezond hardkoraal is werkelijk gigantisch. Op een diepte van vijf meter, vlak onder de boot ligt al dat moois te wachten. Tussen de vele soorten koraal door wervelt van alles, van kleine vlaggenbaarsjes tot schildpadden. Je kunt een zeeslang naar de oppervlakte zien kronkelen om daarnaar weer terug te keren tussen het koraal en op zoek te gaan prooi. Dit is duiken zoals het hoort, lekker warm water, zicht van veertig meter en zoveel te zien dat je tijd vergeet. Rond Apo Island liggen verschillende duikstekken met als gemene deler dat er altijd koraal en vis in overvloed is.

Nog zo’n bekende duikstek, bij vooral fotografen, is The Pier. Dit is een aanlegsteiger van een palmolie fabriek. Dat het palmolie is ruik je al als je aankomt. Uiteraard merk je daar onder water niets meer van. De steigerpalen zijn fantastisch begroeid met zacht koraal en de gidsen doen hun best om de beestjes achter de camouflage aan je te laten zien. Naaktslakken, hengelaarsvisjes en verschillende angstaanjagend uitziende vissen op de zeebodem passeren de revue. De zonnestralen worden gebroken door de steigerpalen wat bijzonder mooie plaatsje oplevert. Als je van macro houdt mag The Pier niet op het lijstje ontbreken.

Sea Explorers Dauin - Dumaguete is een 5* PADI Gold Palm-duikcentrum. De duikschool is uitgerust met de modernste materialen. Twee authentieke boten brengen je naar de mooie duikgebieden in de omgeving.Inclusief
  • Retourvlucht Amsterdam - Cebu, met Cathay Pacific
  • Transfer Cebu - Negros
  • 8 dagen/7 nachten verblijf in 2-persoons standaard kamer
  • 10 duiken incl. fles/lood/lucht

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail